Újabb szezon kezdődik hamarosan kedvenc bajnokságunkban, megint mindenki egy évvel idősebb lett a ligában. Ezen írásban megpróbáltam összeszedni egy csapatnyi senior játékost, olyanokat akikkel érdemben indulhatnánk akármelyik csoportban. Lássuk mire mentem vele.

Az NFL-ben a harmadik X-et betöltő játékosokra már hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy "öreg".  Ez természetesen nem feltétlen a korának szól, hiszen 30-35 évesen a férfi ember még bőven ereje teljében. De az NFL nem az a bajnokság ahol ennyi idősen már nagyon villog lehet hiszen évről évre fiatalok tucatjai próbálnak maguknak helyet kapni valamelyik 53-as rosteren. A helyek száma pedig nagyon korlátozott. Természetesen, hogy valaki hány éves koráig ragad meg a ligában az nagyban függ attól is, hogy melyik poszton játszik és milyen kvalitási vannak. Egy elit irányító akár 40 éves koráig is tudja hozni azt a játékot, ami miatt nem fogja egy tejfeles szájú kiszorítani a kezdőből. Egy running back viszont 32-35 évesen már igazi matuzsálemnek számít, és elképesztő fizikummal kell rendelkeznie, ahhoz, hogy biztos helye legyen a pályán.

Ennek megfelelően összeállítottam egy kezdőcsapatot olyan játékosokból, akik már karrierjük végét járják már, de még van mit keresniük a gyepen. A sorozat első részében a támadó alakulat tagjai kerülnek bemutatásra, a másodikban a védelem és a speciális egység. Zárójelben megjegyezném, hogy nem feltétlen a legöregebb játékosok közül válogattam, szempont volt az is mennyi lehet még hátra karrierjükből.

 

Quaterback: Drew Brees (New Orleans Saints)
Backup: Ben Roethlisberger (Pittsburgh Steelers)
Irányítónak Breest választottam a képzeletbeli csapatom élére. Tudom, hogy Manning vagy Brady is tökéletes választás lenne, de Manning koráról már annyi szó esett Denverbe való igazolása óta, hogy túl triviális lett volna. Brees 14. szezonját kezdik meg idén. Ugyan idegenben már kezd megremegni a keze, de kétségtelen, hogy a liga legszűkebb elitébe tartozik kvalitásait tekintve és bérelt helye lesz Cantonban visszavonulását követően. A zsebirányítók archetípusa elképesztő pontossággal szórja a passzokat és évről évre viszi a hátán a Saints támadóalakulatát. Legutóbbi nyilatkozatából az is kiderült, hogy még vagy 10 évig biztos helye lehet a nyugger válogatottam élén. Bár kicsit túlzónak érzem ezt a "45 éves koromig játszani fogok" kijelentését, pár évig azért még nyugodtan alhatnak a Saints drukkerek.

Wide Reciever: Reggie Wayne (Indianapolis Colts)
Backup: Larry Fitzgerald (Arizona Cardinals)
A 6-szoros Pro Bowler, Super Bowl nyertes elkapót azt hiszem senkinek nem kell bemutatni. A Colts színeiben Peyton Manninggel félelmetes párost alkottak. A 78-ban született elkapó egész karrierjét a Colts-ban töltötte és bár már igen csak kopottak azok az ízületek, (tavaly sérülést is szenvedett) azért rá még mindig oda kell figyelni. Főleg, ha egy Andrew Luck indítja neki a passzokat. A 100 elkapott TD valószínűleg már nem lesz meg neki, de a 80 begyűjtött eddigi 6 pontos és a majd 14,000 összekapkodott yard nem fog rosszul mutatni az önéletrajzában. Cantonban a helye szerintem neki is garantált lesz.

Running Back: Frank Gore (San Fransisco 49ers)
Backup: Steve Jackson (Atlanta Falcons)
Frank Gore ugyan még csak 31 éves, de olyan poszton ténykedik hétről hétre a 9ers támadó alakulatában, ahol ez a 31 év matuzsálemi kornak számít. Az idén 10. évére készülő kiváló futó eddig szinte mindent elért, amit ezen a poszton el lehet. A nagy múltú csapat eddigi legeredményesebbje futott yardok és futott TD-k tekintetében is. Egy valami hiányzik még nagyon, a Super Bowl gyűrű az ujjáról. De sok legendás társához képest neki erre minden esélye meg van, hiszen a 9ers nem csak az NFC de az egész liga egyik legerősebb alakulata jelenleg. Vegyük ellenpéldának a legendás TE-t, Tony Gonzalezt akinek nem sikerült parádés karrierjét ezzel megpecsételnie.

Fullback: John Kuhn (Green Bay Packers)
Backup: Vonta Leach (Free Agent)
John Kuhn az egyik legnépszerűbb játékos a Fagyott Tundrán. Akárhányszor labdához ér az egész Lambeau Field egyként kántálja a nevét. Nem is véletlenül, Kuhn fénykorában a legeredményesebb third down player volt a ligában. A futójáték green bay-i feltámadásával viszont egyre inkább a blokkolás felé tolódtak el a feladatai, amit szintén tökéletesen megold. A tavalyi emlékezetes 4th&8-nál, mikor Rodgers ellőtte azt a lézer passzt a Bears ellen, ami rájátszás jelentette a zöld-sárgáknak, Ő volt az, aki megfogta a habzó szájjal érkező Julius Pepperst. Nem mellesleg az egyetlen jelenlegi Packers játékos, aki két gyűrűvel is büszkélkedhet.

Tight End: Jason Witten (Dallas Cowboys)
Backup: Tony Gonzalez (Retired)
Jason Witten kétségtelen az egyik legjobb TE a ligában. 12. szezonjára készül a 9-szeres Pro Bowler dallasi kiválóság. Elképesztő fizikumát jól mutatja, hogy az elmúlt 7 szezonban egyetlen mérkőzést sem hagyott ki. Idén mindenbizonnyal meg lesz karrierje 10,000. elkapott yardja, amivel az örök ranglistán is előkelő helyet foglal majd el. TE-ek közül pedig Gonzalez mögött a liga történetének második legeredményesebbjévé válhat ezen szezonja végén. A Super Bowl győzelem neki sem adatott meg, és ezzel a Cowboys-szal nem is valószínű, hogy el fogja ezt érni.

Offensive Tackle: Andrew Whitworth (Cincinnati Bengals)
Backup: Jason Peters (Philadelphia Eagles)
A Bengals idén 33 éves tackle-je remek választás lesz képzeletbeli csapatom offense falába. Tipikus szürke eminenciása csapatának. Nem egy play maker játékos, de konzisztensen jól teljesít és remekül védi az immár dollár milliókban úszkáló Andy Dalton vakoldalát. Emellett remekül blokkol futásokhoz is. Eddig egy Pro Bowl meghívást kapott még 2012-ben, de remek játékát látva nem hiszem, hogy ez volt az utolsó. 9. szezonját kezdi idén, és nem egy sérülékeny fajta, ennek köszönhetően, még egy jó pár éve lehet hátra mielőtt végleg szögre akasztja a sisakját. Érdekesség, hogy falember létére van egy egy yardos TD elkapása is még 2010-ből.

Center: Brian de la Puente (Chicago Bears)
Backup: Chris Myers (Huston Texans)
Puente igazi vándormadár. Nem kevesebb, mint 7 alkalommal költözködött eddigi pályafutása alatt egyik szekrényből a másikba. Volt olyan csapat ahol többször is megfordult 6 éves pályafutása alatt. Mostani Bears-es szerződése is mindössze egyetlen évre köttetett, ezért könnyen előfordulhat mire befejezi pályafutását a fél ligában megfordul. Ennek ellenére az idei öregfiúk csapatomba (bár még csak 29 éves) őt választottam centernek, mert nem egy kiemelkedően jó játékos, de a maga posztján megállja a helyét.

Offensive Guard: Logan Mankins (New England Patriots)
Backup: Jahri Evans (New Orleans Saints)
Mankins pechjére az után csatlakozott a Patriots csapatához miután Brady összeszedte a 3 gyűrűjét és azóta nem akar nekik kijönni a lépés. Ezért szomorkodhat kicsit Mankins, más oka nem nagyon van rá hiszen egy remek játékos, a liga egyik legjobb guardja. A 6-szoros Pro Bowler, 5-szörös All-Pro választott kiválóság idén már a 10. szezonjára készül. Tökéletes választás Brees elé a falba.

Hát így nézne ki az én öregfiúk csapatom támadó alakulata. Puente kicsit kilóg a sorból, lévén csak 29 éves, de eddigi karrierjét figyelembe véve nem biztos, hogy még 6-8 évig a ligába lesz, ezért került kiválasztásra. Nem sokára jön a védelem is.

Töltsétek le alkalmazásunkat és értesüljetek gyorsan a legfrissebb hírekről és cikkekről! Az aplikáció elérhető ezen a linken: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.abydos.nfl

Vagy a Play áruházban egyszerűen csak rákerestek az "FK! Going Deep"-re.