Nem rég megismerhettétek a nyugdíjas válogatottam támadó szekcióját. Ezennel bemutatom mely "koros" játékosokra bíznám a védelmet és speciális egységet. Nem is szaporítom tovább a szót, csapjunk a közepébe! De előre leszögezem nem lesz meg pontosan az egy védelemnyi 11 ember, ennek ellenére remélem tartalmas olvasmány született.

Aki esetleg nem olvasta volna az első részt a támadókról az ITT pótolhatja.



Defensive End: Julius Peppers (Green Bay Packers)
Backup: Jared Allen (Chicago Bears)
Hát ennek a két játékosnak a neve mögé beírni jelenlegi csapatukat enyhén volt csak furcsa. Lévén Peppers a Bears (előbb a Panthers), Allen pedig a Vikings ikonikus alakja volt. Egészen a 2014-es szezonig. A két legenda nem ment messzire mikor csapatot keresett magának, mind a ketten maradtak az NFC északi csoportjában, több/kevesebb szurkoló örömére/ellenvetésére. Peppers, bár a Packersnél főleg mint OLB számítanak majd rá, echte DE. Elképesztő, brutális fizikummal rendelkezik, amit a pályán is kamatoztatni tud. Green Bay-ben eddig mindenkit lenyűgözött fantasztikus atletikusságával, és mivel nagy álma vált valóra azzal, hogy végre 3-4-es védelemben játszhat, szerintem az év meglepetése lesz.

Defensive End: DeMarcus Ware (Denver Broncos)
Backup: Cameron Wake (Miami Dolphins), Justin Smith (San Fransisco 49ers)
Megmondom őszintén nagyon nehéz volt választani. Sok a kiöregedő DE, akik mind mind kiváló játékosok. A védőfal másik oldalára kezdő DE-nek mégis Waret választottam. A 7-szeres Pro Bowler jövőre a Broncos csapatát fogja erősíteni, minden bizonnyal abból a megfontolásból választotta a denveri alakulatot, hogy kivételes pályafutását végre gyűrűvel koronázhassa meg. Erre minden esélye meg is van Peyton Manning csapatában és eddigi 117 sackjét is tovább fogja növelni erre mindenki mérget vehet. 9 eddigi szezonjában kétszer vezette a ligát a sack statisztikákban, bár valószínűleg ez már nem fog megismétlődni, elképesztő párost fognak alkotni Peppers-szel a nyugdíjas csapatomban.


Nose Tackle: Vince Wilfork (New England Patriots)
Backup: Ryan Pickett (Free Agent)
A 75-ös mezben játszó Wilfork volt már minden a védőfalban, bár most DT poszton játszik karrierje java részét NT poszton töltötte ezért remekül passzol a képzeletbeli 3-4-es védelmembe. Wilfork egy igazi szörnyeteg, egy hegyomlás, akit a maga 150 kilójával igenis komolyan kell venni a pályán. Előző szezonjának nagyját ugyan a kispadon töltötte egy Achilles-ín szakadás miatt, de ennek ellenére nem egy sérülékeny típus. A tavalyi évet leszámítva 9 év alatt mindösszesen 6 mérkőzésen szorult az oldalvonal mellé. 5-szörös Pro Bowler, Super Bowl győztes, idén 33 éves Wilfork tökéletes választás a védőfalam közepére. Nem mellesleg igazi úriember. Ted Johnson egyszer merte csak megjegyezni, hogy Wilfork élete párja a legrondább a liga feleségei közül. Nem volt jó ötlet...

Linebacker: Derrick Johnson (Kansas City Chiefs)
Backup: D'Qwell Jackson (Indianapolis Colts)
Előre leszögezem LB poszton, bár 3-4-es védelmet választottam nem teszek különbséget ILB és OLB között. Első választottam az idén 32 éves Johnson. Egész karrierjét a Chiefs csapatában töltötte, 9 év alatt 723 solo tacklet osztott ki. Brutális számok ezek, főleg ha hozzávesszük, hogy utóbbi négy évében táltosodott meg igazán. Ha így folytatja jó pár termékeny év lehet még hátra neki. 2011 óta állandó résztvevője a Pro Bowlnak, 2013-ban el is nyerte a Defensive MVP címet a gála mérkőzésen. Johnsonnal a linebacker sorban sok félni valója nem lehet a képzeletbeli csapatomnak


Linebacker: Lance Briggs (Chicago Bears)
Backup: London Fletcher (Retired)
Lance Briggs munkásságát remélem senkinek nem kell bemutatni. Brutális fizikum, brutális robbanékonyság jellemezte a pályán munkásságát. Bár 2011 óta nem éppen fényes a viszonya a munkaadójával de sose fog már kiderülni, hogy az őrült ügynöke Drew Rosenhaus, vagy más állt a háttérben, mindenesetre többszöri könyörgés után sem cserélte el őt a Bears. Miért is tette volna? Hisz a 7-szeres Bro Bowler Briggs 34 éves kora ellenére és alapja a chicagoi védelemnek. 3-szoros All Pro tagsága mellett a csúcsra neki sem sikerült felérnie, és egy 2006-os NFC bajnoki címmel kell beérnie. És ahogy a dolgok jelenleg állnak a gyűrű továbbra sem fog rátalálni ebben a Bearsben.

Linebacker: Terrell Suggs (Baltimore Ravens)
Backup: Karlos Dansby (Cleveland Browns)
Suggs 2003 óta volt már a Ravens front 7-ben minden csak épp harcoló orosz katona nem. Megjárta  mind a két DE posztot, volt jobb és bal oldali OLB, még is azt hiszem Jared Allennel ellentétben Suggs ízig vérig LB-nek mondható. A rettegett Ravens defense utolsó hírmondója ő. Ed Reed és Pollard lelépett, Lewis visszavonult Suggs mint az utolsó mohikán képvisel még valamit amitől minden Steelers támadó zsigeri félelemtől reszketve lépett pályára ellenük az elmúlt évtizedben évente kétszer. Sajnos ez a kor leáldozott, de Suggs örök. Tucatnyi elismerést bezsebelt 6-szoros Pro Bowler, Super Bowl győztes, idén  32 éves Suggsnál keményebb embert keresni se lehetne a védelmembe.


Cornerback: Charles Woodson (Oakland Raiders)
Backup: Charles Tillman (Chicago Bears)
Woodsont 1998-ban(!) drafolta le az Oakland Raiders az első kör 4. pickjére. Woodson a jelenlegi liga egyik korelnöke. 17. szezonját kezdi idén és 38 éves kora ellenére még mindig pályaképes. Példátlan karrier az övé. Mind a Packers mind a Raiders ikonikus alakja. Egy végtelenül szerény és csöndes ember, ezért is volt nagy szó mikor a Super Bowl XLV előtt ő tartott a beszédet a csapatnak, keveset beszél de akkor hatásosan, az eredményt a történelem könyvekből már ismerhetjük. Mindenki szereti és elismeri, ezt mi sem mutatja jobban mint a nem rég lezajlott Raiders - Packers előszezon mérkőzés ahol a Lambeau Field közönsége szint állva ünnepelte a veterán klasszist. 8-szoros Pro Bowler, 7-szeres All Pro, Super Bowl győztes cornerről beszélünk. Cantonban a helye szerintem már elő van készítve. Parádés képességeiről mi sem mond többet mint egy pár hetes interjú. Aaron Rodgerst faggatták Nelson után kinek dobálná szívesen a passzait, mire csak ennyit mondott: Charles Woodson. A riporter szinte elcsukló hangon megjegyezte: de hát ő védő és a Raiders játékosa, mire Rodgers magabiztosan megismételte: Charles Woodson...

Safety: Troy Polamalu (Pittsburgh Steelers)
Backup: Ryan Clark (Washington Redskins)
Az idén 33 éves Polamalu a strong safetyk archetípusa. Brutálisan erős és elképsztően gyors. Snap pillanatában a két falat átugró sackjei pedig igazi védjegyévé váltak. Polamalu 2003 óta szolgálja hűen a Steelers gárdáját és elvitathatatlan érdemei vannak abban, hogy Big Ben végül az ujjaira húzhatta azt a két gyűrűt. 8-szoros Pro Bowler, 5-szörös All-Pro és kétszeres SB győztes Polamalu idén írt alá újabb 3 évre a Steelers gárdájával így ha a szerződését kitölti 36 éves koráig biztosan láthatjuk még semmivel sem összetéveszthető hajviseletét.

Hát ők alkotnák az én nyugdíjas válogatottam gerincét. A kickerem természetesen a négyszeres SB győztes Adam Vinatieri lenne, hogy a speciális egységről is essen némi szó.

Válaszd ki kedvenc csapataidat és azonnal értesülsz a legfrissebb hírekről, elemzésekről, összefoglalókról, rengeteg gif, kép és videó társaságában (további információk ITT és ITT): 

Töltsétek le ingyenes mobil alkalmazásunkat Androidra!